SOCKS @ cut the crap #3 ihkv Gone West (30/9)

FINALE residentieprogramma CUT THE CRAP #3 ihkv Gone West.

30/9  @ Makersrepubliek / Sint – Jakobsstraat 33 /  Brugge /

Het Entrepot lanceert in het kader van Gone West het residentieprogramma Cut The Crap, voor artiesten van over de hele wereld die werken rond beeldende kunsten. Van 2014 tot 2018 worden elk jaar twee jonge artiesten of artiestenduo’s uitgenodigd om in Het Entrepot te komen werken. In augustus en september 2016 krijgen Miku Sato (JAP) en Sam Holler (VS) de kans om hun kunstproject te onderzoeken, uit te werken en te creëren, en in dialoog te gaan met de stad Brugge, haar inwoners en haar jongeren. Het centrale thema: SILENT SPEECH.

Miku Sato – Socks

Het nieuwe werk van Miku richt zich tot de Belgische grond, die grote tragedies van grote groepen mensen opstapelde. De sokken die de artieste maakt slorpen de stemmen op van individuen en leggen tegelijk ook hun dagelijkse leven bloot. Verschillende soorten mensen krijgen op maat gemaakte kousen aangemeten terwijl ze hun tijd doorbrengen zoals ze dat altijd doen. De sokken dienen zo als een pamflet van protest, zonder een echt protest te houden. Zo wordt de aandacht getrokken naar de grond, vol geschiedenissen, om zo perspectieven te veranderen.

Socks is een co-creatie met manoeuvre kunstenplek.

 

Sam Holler – Drop Off Service

Dit project werd geïnspireerd op de unieke rol van diegene die tijdens oorlog weigeren de wapens op te nemen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd voor het eerst massaal geweigerd te vechten uit gewetensbezwaar. Duizenden soldaten weigerden te vechten om religieuze, politieke en morele redenen. Dit werk focust op de levens van ‘oorlogsweigeraars’ die hun dienst ontvluchtten en toevlucht zochten in neutrale landen of verre oorden. Hun thuis en leven opgaven om hun principes trouw te blijven. De Grote Oorlog wordt zo een vertrekpunt voor een visueel onderzoek naar hedendaagse weigeraars, dienst-ontwijkers en pacifisten uit verschillende landen.

Dit evenement maakt deel uit van GoneWest, de culturele herdenking van WO I door de Provincie West-Vlaanderen. Meer info op www.gonewest.be.

socks

Comments are closed.