MOVING SCULPTURES : ‘jongeren’ project WILD AT HEART i.s.m. manoeuvre (6/11)

wildatheart

Moving sculptures @ Rik Wouters expo Zot Geweld/Dwaze maagd. Museum Hof Van Busleyden, Frederik de Merodestraat 65, 2800 Mechelen. Zondag 6/11 van 14u tot 17u.

Op 1 november gingen we in ons atelier aan de slag met jongeren van WILD AT HEART, een groep diverse jongeren uit Mechelen die staat voor dans, beleving, expressie, vriendschap en emotie. 

Elke jongere werd die dag uitgedaagd om met een aantal manoeuvre-deelnemers te naaien, haken, borduren.. , en een deken te co-creëren, die hun herinneringen van vroeger en persoonlijke verlangens naar de toekomst representeert.

Ter inspiratie bezocht manoeuvre de tentoonstelling ‘Rik Wouters & het huiselijk utopia’ in het MOMU Antwerpen. De persoonlijke foto’s van de jongeren werden door onze deelnemers in het atelier nageschilderd in de stijl van Rik Wouters. Samen met de jongeren werden ze verwerkt in hun persoonlijk deken.

Met deze dekens worden de jonge dansers ‘moving sculptures’ in de expo Zot Geweld/Dwaze Maagd, geïnspireerd door het werk van Rik Wouters. Ze gaan de confrontatie aan met de vier centrale thema’s: moraliteit, esthetiek, stabiliteit en dans.

Comments are closed.