VALSE KALLIGRAFIE / Plooi met ons en met Ada Van Hoorebeke & Maartje Fliervoet de laatste krullen van de sculptuur … (21 & 22/3)

https://vimeo.com/208487978/settings

Een batik sculptuur onder begeleiding van Ada Van Hoorebeke en Maartje Fliervoet.

In mei batikten we met de deelnemers van Manoeuvre diverse ‘valse kalligrafieën’. In juni zochten we op basis van deze kalligrafieën naar een ruimtelijk ontwerp.  Op 21 en 22 maart leggen we de laatste hand aan de batik sculptuur en plooien we de laatste krullen in aluminium. 

Batik Besurek is geïnspireerd op Arabisch schrift dat ontworpen is door Indonesische moslims van wie de moedertaal niet Arabisch is, maar voor wie het kalligraferen op zich een vorm van toewijding is. De krullerige tekens op deze doeken doen denken aan Arabisch schrift maar zijn niet op die manier leesbaar.

De gebatikte textiel zal om een structuur komen te zitten die ontworpen wordt onder begeleiding van Maartje Fliervoet. Het geheel wordt een soort tent zonder zeil, gebaseerd op schriftuur en gemaakt om schriftuur op een andere manier in te zetten.

21 / 3 : 18u30 – 21u &  22/3 : 10u – 18u @ Manoeuvre (deelname gratis / info@manoeuvre.org )

Comments are closed.