FINISSAGE OBJECTIONS @ MSK (14/5 van 14u – 18u)

Manoeuvre brengt de gewrapte voorwerpen van Objections samen onder het licht…. kies een object en maak een schaduw !

Voor ouders en kinderen op 14/5 van 14u tot 18u : MSK Gent.

Objections

18.02.17-18.05.17

Hoe kunnen we verwaarloosde objecten een nieuw leven geven? Hoe kunnen we anders omgaan met de dingen die ons omringen? Welke kracht en verzet schuilen er in voorwerpen? Blanca Callén (onderzoeker), Soledad Gutiérrez en Laurence Rassel (curatoren) onderzoeken het (her)waarderen van objecten.  In samenwerking met ManoeuvreONBETAALBAAR en Anneleen Van Offel reist hun project van Barcelona naar Gent.

Open ateliers van 18.02 tot 14.05
Om de mogelijke levens van dingen te verkennen nodigen ze je uit om een nieuw verhaal te schrijven voor een afgedankt object. Het museum wordt op die manier belicht als plaats van zorg, herstel en transformatie van vergeten voorwerpen en verhalen. ‘Objections’ zet verbeelding en vormgeving in om onze dagelijkse wegwerpeconomieën in vraag te stellen.

Van 18 februari tot 14 mei kan je in het museum terecht voor vrije en begeleide ateliers (creative writing en wrapping).
Alle info over het slotevent vind je in de agenda.

Zomertentoonstelling

‘Objections’ werd ontwikkeld in de Fundació Antoni Tàpies (Barcelona) en zal tijdens de zomertentoonstelling ‘Manufactories of Caring Space-Time’ (03.06.2017–27.08.2017) gepresenteerd worden door de multidisciplinaire kunstenaars Patricia Esquivias (Spanje), Grace Ndiritu (Kenia/Verenigd Koningkrijk) en Oriol/Vilanova (Spanje) en Manoeuvre (Gent).

IMG_8220

.

Comments are closed.