Opening : Manufactories of Caring Space – Time @ MSK (2/6 – 27/8)

In 2016 creëerden we met Manoeuvre in het MSK het project ‘Het Kleine Gebaar met Naald en Draad’ en in 2017 samen met ONBETAALBAAR, MSK en Anneleen Van Offel het project ‘Objections’. Een zomer lang kan u deze werken bewonderen, als een onderdeel van de slotexpo van ‘Manufactories of Caring Space – Time’, in het Gentse Museum voor Schone Kunsten !

Met ‘Manufactories of Caring Space-Time’ creëerden drie internationale kunsthuizen een platform voor reflectie over het relationele, collaboratieve en collectieve als nieuwe tendensen in de kunst. Twee jaar lang gingen er workshops, performances en reflectiemomenten door bij de organisaties en de vele partners. In totaal namen meer dan 2000 bezoekers deel.

De resultaten van deze twee jaar komen nu terug naar Gent, voor een grote slottentoonstelling. Naast de drie kernprojecten (‘Micromuseum Gent’, ‘Het kleine gebaar’ en ‘Objections’) toont de expo ook nieuwe ingrepen door kunstenaars Patricia Esquivias (Spanje), Grace Ndiritu (Kenia/Verenigd Koninkrijk), Oriol Vilanova (Spanje), Slinkachu (Verenigd Koninkrijk) en Manoeuvre (Gent, België).

De expo opent met een feestelijke nocturne op vrijdag 2 juni. (18u – 22u)
Iedereen welkom!
>bit.ly/msk-manufactories

Van 18.30 tot 19.30 uur wordt bovendien de live performance ‘Le Moindre Geste / The Minor Gesture’ opgevoerd. Plaatsen zijn beperkt, dus reserveer snel via partner Kunstencentrum Vooruit!
>bit.ly/2rKWv2z

‘Manufactories of Caring Space-Time’ is een samenwerking tussen MSK Gent, 49 Nord 6 Est – Frac Lorraine (Metz) en Fundació Antoni Tàpies International (Barcelona), in het kader van Creative Europe.

18557100_10154477791686669_6639713844164390011_n

Comments are closed.