Koop het VORMFRAKKEN boek en bezoek de expo Rechts/Averechts (t.e.m. 1/10)

VORMFRAKKEN boek : Een co-creatie in de kunsten te boek gesteld !

Te koop bij Manoeuvre  (info@manoeuvre.org), COPYRIGHT bookshop (Antwerpen & Gent), MSK, SMAK, DESIGN MUSEUM GENT en WIELS !

U kan de Vormfrakken nog tot 1 oktober zien op de expo Rechts/Averechts in het Design Museum Gent. https://www.designmuseumgent.be/agenda/rechts-averechts

Over het boek en Vormfrakken project : Binnen het project Vormfrakken dat door kunstenaar Kristof Van Gestel en Manoeuvre Kunstenplek samen ontwikkeld werd creëerden sinds 2014 een groot aantal co-kunstenaars in verschillende contexten Vormfrakken. Hiervoor vertrokken zij vanuit de vormgenererende methode Idiosyncratische Machine van Van Gestel. Vervolgens zetten zij deze methode naar hun hand door zelf mee de keuzes, de vormgeving, de technieken,… te bepalen voor een heel eigen vertaling en verschaling. Zo ontstonden in de loop van de afgelopen twee jaar een veertigtal textiele relationele objecten op een 1:1 maat met het menselijke lichaam. Deze Vormfrakken ontstonden in het

textielatelier Made by OYA (Manoeuvre Kunstenplek), in de afdelingen mode en creatie van het Sint Jozefinstituut in Kontich (4TSO) en van het Sint Ursula-instituut in Lier (5BSO), in het Atelier Textielontwerp van KASK/School of Arts in Gent en door Lia Geens. Deze Vormfrakken vormen geen eindpunt; ze kunnen verder door anderen verkend worden. Hiervoor worden in de loop van 2017 toonmomenten opgezet in oa. Kaaitheater (Performatik) en Design Museum Gent (als onderdeel van de tentoonstelling Plain/Purl). In dit boek vind u een uitgebreid verslag van het verloop van het creatieproces voor de co-kunstenaars, aangevuld met prachtige portretten die Sanne Delcroix fotografeerde van al de Vormfrakken en hun makers.

vormfrakken boek

 

Comments are closed.