MANOEUVRE @ Tentoonstelling Connected Disconnected – CC De Ververij Ronse (23/9 – 8/10)

Met Golnessa Rezahnezhad maakten we het werk ‘It’s not a fiction’ en samen met Ada Van Hoorebeke en Maartje Fliervoet de sculptuur ‘Valse Kaligrafie’.  Beide te bewonderen op de expo Connected Disconnected.  Op zaterdag 23/9 activeren we de sculptuur met een batik sessie. 

‘Connected/Disconnected’ verwijst naar de verbinding van beeldelementen met elkaar en met de ruimte of de loskoppeling ervan. Het slaat ook op de wijze waarop individuen zich ten opzichte van elkaar, de gemeenschap en de ruimte gedragen. Verbonden of in isolement.

In de politiek, het dagelijkse leven en ook in de kunst ontwaren we een vorm van ‘loskoppeling’ en desoriëntatie door de globalisering en verregaande digitalisering. De vluchtige netwerkcultuur doet de behoefte groeien naar meer diepgaande één-op-één contacten, de opgelegde abstracte vormgeving in onze leefwereld veroorzaakt een verlies aan verbinding met onze tactiele leefwereld en doet de interesse in textiel en handwerk toenemen, omdat we de communicatie met een textuur missen.

Deelnemende kunstenaars : Marie Julia Bollansée, Laura Caroen, Louise Delhaye, Leda De Voldere, Sanne De Wolf, Disarming Design From Palestine, Marijs Kempynck, Alioum Moussa, Joanna Reuse, Golnesa Rezahnezhad & Manoeuvre, Maarten Vanden Eynde, Manoeuvre/Ada Van Hoorebeke, Maartje Fliervoet/Participants, Emma Van Roey.

Curator van deze tentoonstelling is Isabelle De Baets (kunsthistorica U-Gent). Ze publiceert over actuele kunst, gender, textiel en het sociale weefsel. Sedert 2000 is ze freelance kunstrecensente voor diverse kunsttijdschriften en gastdocente aan de School of Arts/ KASK in Gent.

Locatie : CC De Ververij , Wolvestraat 37 -9600 Ronse

Gratis toegang – te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 14 tot 18 u. Tijdens het textielfestival op zaterdag 23 en zondag 24 september van 10 tot 18u.

 

Zaterdag 23 september

 14u-15u30 : Workshop ‘Fake Calligraphy’ – co-creatie van Manoeuvre Kunstenplek/Maartje Fliervoet/Ada Van Hoorebeke & participanten

U wordt vriendelijk uitgenodigd om deel te nemen aan de eerste fase van het ontwerpen van Valse Kalligrafie. In deze fase worden lettertekens van de bestaande sculptuur met galappelinkt op papier omgezet. De ontwerpen worden nadien gebatikt in Manoeuvre (Gent) en worden deel van de sculptuur die dan verhuist naar Wiels (Centrum voor Hedendaagse Kunst Brussel)

Gratis – vooraf inschrijven – max. 5 deelnemers

EXPO RONSE

Comments are closed.