Textiel Atlas & Hybride Hoofdcollectie

atlasshap

In 2014 organiseerden we een lange reeks ateliers waar we de door Daniela Dossi bij elkaar gebrachte visuele index van diverse hoofddracht in de ganse wereld interpreteerden en uitwerkten in textiele samples door middel van diverse technieken (zeefdruk, weven, borduren, haken, ….).                                                                    De samples vormen een nieuw textiel archief of atlas van waaruit we door co-creatie een open en hybride collectie hoofddracht ontwerpen.We kiezen een bepaalde sample (techniek, figuur, materiaal) die we laten samenvallen met de vorm (shape) van een andere hoofddracht uit een andere cultuur.                                                                                                         Wil u graag meewerken aan de hybride hoofdcollectie :elke donderdag en vrijdag van maart van 10u tot 16u in het Oya atelier !

Een project van Daniela Dossi en Made by Oya i.s.m. Timelab

Comments are closed.