DAILY DOILIES open atelier voor Erfgoeddag (verborgen rituelen) 24/4

dailydollies

Hoe en waarom belandt een eenvoudig doekje op de tafel ? Door wie, waarom en hoe is het gemaakt ? Maken wij dit nu nog ? En waarom ? Hebben ze een betekenis ?

In het atelier van Manoeuvre zoeken we de verschillende gebruikscontexten van doekjes uit aan de hand van een aantal waardevolle textielstukken uit de erfgoedcollectie van het CRKC en het huis van Alijn.

Dagelijks leggen we textiele doekjes in ons huis op, onder, achter, voor of onder iets, om iets te beschermen, te verbergen, ter versiering of om te tonen, de aandacht te trekken.

Dit verborgen ritueel verschuift, verlegt, versterkt de aandacht van het object of het subject. In DAILY DOILIES* spelen we met subject en object en mixen verschillende archiefbronnen om nieuwe textiele vormen en gebruiken te ‘maken’.

* Een doily is een dekservet, oorspronkelijk gebruikt onder serviesgoed, om de tafel te beschermen en later om het huis te decoreren.

Atelier : Kom met ons doilies haken, negbe’s appliqueren of breng je eigen erfstukdoekje mee en vertel je verhaal. We fotograferen het en geven het een nieuwe context. Spring zeker eens binnen.

Gratis. Alle leeftijden. Geen voorkennis nodig.

Op Erfgoeddag, 24 april, van 11u tot 17 u.

Manoeuvre is een kunstenplek voor co-creatie, ambacht en diversiteit. Wondelgemstraat 71,9000 Gent.

Comments are closed.