COVERSLUT© FASHION RIOT # 1 – FASHION LAUNCH

Live screen-printing Friends o Friends & The Bells Angels, Paris- Live catwalk, DJ Jess&Crabbe (label Bazzerk,Paris) Henna Tattoos, food and more – 13 oktober, 20:00 – 00:00 Vrije ingang, de Koer, Meibloemstraat  86, Gent

 

‘S WERELDS EERSTE PAY WHAT YOU CAN-MODEMERK!

Het is een bekend fenomeen: grote merken kapen een jongerencultuur, om die daarna opnieuw en masse aan diezelfde jongeren te verpatsen.  Met het etiket van hun eigen logo’s uiteraard.

Met ‘COVERSLUT©’ wil kunstenaar Grace Ndiritu die praktijk aan de kaak stellen: ze wil de jeugd opnieuw haar eigen cultuur laten toe-eigenen. Daarvoor lanceren Ndiritu en manoeuvre – het Gentse beeldend atelier voor co-creatie, ambacht en diversiteit – ‘s werelds eerste pay what you can (PWYC)-modemerk. Deze nieuwe lijn wordt gelanceerd op De Koer. Een avond met modellen, live screenprinting, dj’s, henna tattoos, food en nog veel meer. Een project rond nieuwe mode en democratie.

Grace Ndiritu volgde les bij Hollywood-filmregisseur Steve McQueen en exposeerde in het Metropolitan Museum in New York. In 2014 kreeg ze een plaats in Phaidon’s ‘The 21st Century Art Book’ en werd ze door Apollo Magazine genoemd als een van de tien belangrijkste en invloedrijkste artiesten onder de 40 jaar.

Grace Ndiritu is in 2018-2019 resident bij manoeuvre.  Elke dinsdag en donderdag wordt er in de manoeuvre-open ateliers,  aan de coverslut© collecties gewerkt.

Geïnteresseerd in wat de lijn van COVERSLUT© in aanbieding heeft?

www.coverslutfashion.com

coverslut 1 affiche A2

Comments are closed.